Reducerea dioptriilor forte | Cataracta

Operatia de Cataracta prin
facoemulsificare cu ultrasunete

Sala noastra de operatie a fost a fost dotata in anul 2009 cu echipamente ultramoderne de cel mai inalt nivel tehnologic.

 - Mese chirurgicale UFSK – OSYS International www.ufsk-osys.com -sunt considerate ca fiind deosebit de confortabile, ergonomice, fiabile, si nu in ultimul rand cu cu o functionalitatea complexa. Prin aceste calitati sunt unele dintre cele mai cautate mese chirurgicale atat in Germania cat si la nivel mondial. Materialele folosite sunt de o caliate exceptionala, oferind atat pacientului cat si medicului cel mai inalt confort.

- Microscopul operator marca ZEISS www.meditec.zeiss.com , este unul dintre cele mai reusite modele produse de acesta companie, vreodata. Cu ajutorul acestui microscop astazi au devenit realitate tehnici operatorii care nu demult pareau nerealizabile.

- Facoemulsificator  PRO PHACO Acest aparat este considerat unul dintre cele mai bune in prezent

Analize necesare pentru operatie:


* Hemoleucograma
* Glicemie
* Creatinina
* AST
* ALT
* Timp de coagulare
*Timp de sangerare
*TQ, INR, APTT

Consultul peoperator si EKG se vor efectua in clinica in ziua interventiei chirurgicale.

Analizele de laborator sunt obligatorii!
In cazul in care pacientul se prezinta la operatie fara analize, operatia poate fi amanata.

In cazul in care pacientul urmeaza un tratament medicamentos, pentru alte afectiuni, acesta trebuie administrat si in ziua operatiei.

In cazul in care pacientul face tratament cu anticoagulante, trebuie ca inainte de operatie sa discute cu medicul sau cardiolog despre inlocuirea tratamentului pe perioada operatiei.

Medicii

Medicii oftalmologi s-au format si profeseaza in Germania la un nivel de exceptie. Dansii participa in fiecare an la cele mai importante congrese si  schimburi de experienta. Astfel, echipa de medici, de o inalta educatie profesionala si bogata experienta, este intotdeauna in cunostinta cu ultimele noutati in domeniu.

Aparatura si echipamentele din cabinetele noastre de consultatii si investigatii sunt de ce mai buna calitate, fiind produse de companii consacrate.

**********

Medicii oftalmologi chirurgi au o experienta profesionala la cel mai inalt nivel in domeniu. In Germania unde dansii lucreaza permanent, efectueaza anual 3000 de interventii pentru cataracta. In Deva dansii vin periodic o data pe luna. Toate operatiile se fac cu anestezie locoregionala (bloc peribulbar) cu anestezice de ultima generatie. Perioada preoperatorie, intraoperatorie si post operatorie va fi monitorizata de catre medicul anestezist din punct de vedere al functiei cardiace, respiratorii, TA, SAO2, AV. Nu este necesara internarea.

Cataracta este o afectiune oftalmologica, frecventa ce determina scaderea progresiva a vederii prin pierderea transparentei cristalinului. Cataracta poate fi congenitala sau dobandita. Studiile arata ca aproximativ 70% din persoanele de peste 60 de ani sufera de aceasta afectiune, exista insa cazuri in care aceasta afectiune poate fi intalnita si la persoane mai tinere. In stadiile avansate, netratata, cataracta poate produce complicatii grave. De cele mai multe ori cataracta afecteaza ambii ochi si scaderea vederii nu este insotita de durere; pacientul acuza scaderea progresiva a vederii sau incetosarea acesteia. Calitatea vederii poate fi favorizata sau defavorizata, functie de tipul cataractei, de lumina zilei sau de lumina difuza. Pacientul este nemultumit de vederea sa si incearca in zadar schimbarea ochelarilor.

Cataracta matura

cataractaCauzele: Inaintarea in varsta este cea mai importanta cauza de aparitie a cataractei. Medicamentele (ex.:cortizonul), mediile toxice, bolile sistemice (ex.:diabet), traumatismele, expunerea la raze ultraviolet si nu in ultimul rand ereditatea sunt factori ce pot influenta sau determina aparitia cataractei.

Operatia: Singura metoda de tratament este cea chirurgicala (operatia). Prin operatie, medicul, inlocuieste cristalinul cataractat (opacifiat) cu unul artificial. In momentul de fata, datorita tehnologiei foarte avansate, operatia de cataracta a devenit foarte putin traumatizanta pentru pacient, recuperarea vizuala fiind de cele mai multe ori spectaculoasa. Operatia de cataracta cu ultrasunete (FACOEMULSIFICAREA CU ULTRASUNETE) cu implant de cristalin artificial foldabil (pliabil) este cea mai moderna metoda de tratament, efectuandu-se printr-o incizie (taietura) atat de mica incat nu este nevoie de sutura (cusatura). Operatia dureaza putin, aproximativ 15 minute, in cazul unei cataracte incipiente si mai mult in cazul unui stadiu avansat al cataractei. Interventia chirurgicala si anestezie locoregionala este bine tolerata de catre pacient care poate pleaca acasa dupa operatie, urmand sa stea cu pansament la ochiul operat pana ziua urmatoare cand se prezinta la controlul postoperator. Operatia pentru cataracta cu ultrasunete are o rata foarte mare de reusita, de peste 98- 99%.

TIPURI DE CRISTALINE ARTIFICIALE: In cadrul MEDSIM se folosesc cele mai moderne tipuri de cristaline artificiale, calitatea lor fiind excelenta.
Toate cristalinele au filtru pentru razele ultraviolete.
Functie de recomandare, nevoi, dorinte si posibilitati exista disponibile cristaline artificiale moderne, foldabile (pliabile) sferice, asferice, torice, si mai nou multifocale personalizate.
Pretul operatiei difera in functie de tipul cristalinului artificial.

CRISTALINELE FOLDABILE au avantajul microinciziei fara sutura (cusatura). Exista cristaline artificiale foldabile sferice, asferice, torice, multifocale si multifocale torice.

CRISTALINELE SFERICE, sunt cristaline foldabile ce ofera o vedere foarte buna.

CRISTALINELE ASFERICE, sunt cristaline foldabile, moderne, ce ofera o vedere mai clara si un contrast mai bun decat cristalinele foldabile sferice.

CRISTALINELE FOLDABILE TORICE sunt dedicate persoanelor cu astigmatism.

CRISTALINELE FOLDABILE MULTIFOCALE ofera avantajul ca dupa operatie pacientul nu mai trebuie sa poarte ochelari pentru distanta sau pentru aproape. Producatorii acestor cristaline sustin faptul ca peste 85 % din activitatile zilnice se desfasoara fara ochelari sau nevoie minima de ochelari. Modelele de cristaline multifocale utilizate in clinica noastra sunt

CRISTALINELE PERSONALIZATE Sunt cristaline adaptate patologiei pacientului. Experienta medicului oftalmolog in stabilirea acestora este de o mare importanta.

MULTIFOCALE sunt cristaline artificiale, foldabile, destinate persoanelor cu dioptrii extreme sau atipice. Ofera avantajul ca dupa operatie pacientul nu mai trebuie sa poarte ochelari pentru distanta sau pentru aproape.

- MULTIFOCALE - TORICE: sunt cristaline artificiale, foldabile, destinate persoanelor cu astigmatism. Acestea nu le utilizam in clinica in prezent.

CRISTALINELE NEFOLDABILE nu se utilizeaza in clinica noastra. In cazul acestora incizia este mai mare si necesita sutura.

CRISTALINELE NEFOLDABILE DE CAMERA ANTERIOARA se folosesc in cazul in care dintr-un anume motiv nu se poate implanta cristalin de camera posterioara. Incizia este mai mare si necesita sutura.

RECOMANDARI POSTOPERATORII:

Sunt interzise:

- expunerea la praf, vânt, mersul la piscină, lac, mare, timp de 30 - 50 zile;
- spalatul pe cap in primele 2 saptamani dupa operatie;
- machiatul ochilor 3 săptămâni;
- frecatul la ochi trebuie evitat pentru 3-4 luni;
- traumatismele locale, eforturile fizice intense, mai ales în primele 6 săptămâni.
Controale postoperatorii obligatorii sunt: prima zi dupa operatie, la 6 saptamani, 6 luni, 1 an si apoi anual. Functie de caz aceste date suporta modificare.